Kennisartikel
2 oktober 2024

Super tips voor een optimaal gebruik van de Dry Flex® SF plamuur

Dry Flex SF Repair Care

Om als vakman het beste resultaat af te leveren, is het belangrijk om met topproducten te werken. Dat scheelt tijd en een hoop frustratie. Daarom hebben we bij Van Wijk Verf alleen maar topproducten in ons assortiment, zodat je altijd weet dat dát in ieder geval goed zit. We lichten graag de DRY FLEX® SF 2-componentenplamuur van Repair Care voor je uit. Want met deze tips haal je als vakman het maximale uit de DRY FLEX® SF.

Snelle uitharding, uitstekende schuurbaarheid en gemakkelijke  verwerkbaarheid: het zijn de bekende voordelen van de DRY FLEX® SF. Ideaal voor het zeer snel repareren van kleine gebreken en plamuren van oneffenheden in hout. Maar ken je ook de andere toepassingsmogelijkheden en tips voor een optimaal gebruik? Hieronder lees je hoe je elke dag het beste uit dit veelzijdige product haalt.

Optimale toepassing van DRY FLEX® SF

Deze 2-componentenplamuur is hét product voor een egale afwerking van jouw reparatie. De letters SF in de naam staan niet voor niets voor ‘super finish’. Het product is prettig te verwerken en snel schuur- en overschilderbaar. Voor deze dagelijkse werkzaamheden houd je de DRY FLEX® SF bij de hand:

  • Overplamuren van houtreparaties: zelfs de zorgvuldigste reparaties kunnen na het schuren kleine oneffenheden vertonen. DRY FLEX® SF helpt deze glad te strijken voor een extra strak resultaat.
  • Vullen van spijker- en schroefgaten: ideaal voor het snel en effectief vullen van gaatjes in kozijnen en andere (houten) ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan het dichtzetten van scharnierkrozingen.
  • Repareren van lichte beschadigingen: ondiepe beschadigingen tot enkele millimeters kun je prima opvullen met deze plamuur. Voor diepere beschadigingen gebruik je eerst een DRY FLEX® of BIO FLEX tm reparatiepasta.
  • Deze toepassingen maken jouw werk makkelijker én verhogen de kwaliteit en duurzaamheid van je projecten.

Tips voor dagelijks gebruik

  1. Bescherm het hout én je huid: DRY FLEX® SF is perfect voor het egaliseren van oneffenheden en het afwerken van je reparaties. Het is een product op epoxybasis. Dat geeft een optimaal resultaat, maar vraagt ook om de juiste persoonlijke bescherming. Draag daarom altijd nitril handschoenen bij het verwerken.
  1. Correcte mengverhouding: voor een optimale uitharding is een juiste mengverhouding van de 2 componenten essentieel. Het EASY•Q™ duodoseerpistool van Repair Care is speciaal ontwikkeld om die verhouding te garanderen. Gebruik je de DRY FLEX® SF 2-in-1-verpakking? Dan volstaat een standaard enkelvoudig doseerpistool.
  1. Direct mengen op het plamuurmes: meestal heb je maar een kleine hoeveelheid plamuur nodig. Die meng je eenvoudig direct op je plamuurmes. Lekker snel werken zonder mengplateau dus.
  1. Strak afwerken: voorkom krimp en zorg voor een vlekkeloze afwerking met een precieze afmestechniek. Zo vermijd je dubbel werk en blijft de kwaliteit hoog. De fijne kneepjes leren we je graag tijdens onze opleidingen.
  1. Toepassing op bestaande verflagen: tegenwoordig is de DRY FLEX® SF ook geschikt voor toepassing op aanwezige primer- of deugdelijke verflagen. Zorg dan wel voor een goed ontvette en geschuurde ondergrond. Vanaf nu egaliseer je dus eenvoudig iedere oneffenheid in kaal én geschilderd hout.
Dry Flex

Onmisbaar bij al je reparatiewerk

Het mag duidelijk zijn: DRY FLEX® SF van Repair Care is meer dan alleen een plamuur; het is een onmisbaar product bij al je kleine en grotere reparatiewerkzaamheden. Of je nu binnen of buiten werkt, de structuur van DRY FLEX® SF helpt je om strak en nauwkeurig te modelleren. Dit vereenvoudigt je werk en verhoogt de kwaliteit.

Meer weten?

Je persoonlijk adviseur vertelt je natuurlijk graag meer. Of je kan ook altijd bellen naar onze hoofdvestiging in Tiel via: 0344 – 614 141. Of met de dichtstbijzijnde locatie.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Van Wijk Verf? Volg ons op Facebook of LinkedIn.

Vragen over dit artikel?

Of kunnen we je ergens anders mee helpen? Vul dan ons contactformulier in of bel ons direct.

Eric en Gertjan

Verkoop binnendienst